Széchenyi 2020 Moha - fenntartható települési közlekedésfejlesztés

Érvényes: 
sze, 2018-03-28h, 2018-12-31

kedvezményezett neve: Moha Község Önkormányzata
A projekt címe: Moha - fenntartható települési közlekedésfejlesztés
A szerződött támogatás összege: 96 116 315,- Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:
Moha község kis település így szolgáltatások (posta, bolt, fodrászat, kozmetika) a falu területén nem találhatóak, a szomszédos településre kell átmenni, ha igénybe szeretnék venni ezeket a szolgáltatásokat a település lakosai. Moha településen iskola és óvodai szolgáltatás szintén nem található, a családok Székesfehérvárra, Iszkaszentgyörgyre, illetve Sárkeresztesre tudják elvinni gyermekeiket, amit kizárólag tömegközlekedési eszközzel vagy gépjárművel tehetnek meg.
A kerékpárút megvalósításával a meglévő iszkaeszentgyörgyi kerékpárútra történő rácsatlakozással Iszkaszentgyörgy biztonságos kerékpárúton lesz elérhető.
A tervezett kerékpárút egyik végpontja Moha belterületén a Dózsa György utca. Másik végpontja a 8202. sz. út csomópontja, ahol a meglévő útcsatlakozás felújítására, illetve az út déli oldalán elhelyezkedő, meglévő kerékpárúthoz való csatlakozáshoz a 8202. számú út szintbeni keresztezését is meg kell oldani. A 8202. jelű közúton történő átvezetés kijelölt, jól látható formában lenne kialakítva figyelembe véve a közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási előírásokat. A tervezett nyomvonal tehát egyenes, megegyezik a jelenleg is funkcionáló, de rossz minőségű mezőgazdasági út nyomvonalával.
A kerékpárút megvalósítása esetén a 8203 számú, településeket összekötő közút forgalma lecsillapodik, biztonságosabbá válik, megszűnhet a kerékpáros forgalom.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.
A projektazonosító száma: TOP-3.1.1-15-FE1-2016-00001

Hírek: Tájékoztató az elektronikus ügyintézéshez